Bildene dine gjør seg ofte best på veggen

I hvert fall gjør fotografier seg bedre i glass og ramme på veggen, enn som filer på en harddisk . Det våger jeg å påstå. Mener ikke at alle bilder skal henges opp, da hadde jeg gått tom for vegger for veldig lenge siden. Nei, men de som du er mest fornøyd med selv. Og er du veldig fornøyd  med de fleste av bildene dine, så i hvert fall et lite utvalg av dem

Som regel blir det ikke slik tror jeg. Dessverre er vel scenarioet noe i mer denne duren. Jeg er ute med kameraet og tar noe bilder jeg synes blir veldig fine. Noe som fort tar noen timer. Vel tilbake innendørs så blir bildene lastet ned til PCen . Litt grovsortering og redigering i Adobe Lightroom , noen blir lastet opp på Instagram eller andre sosiale medier for å dele med venner og bekjente. Eller ødelegge kvelden for besøkende venner, med fremvisning av digitale ferieminner. Og så blir bildene ligge på harddisken til det er på tide med ny PC.  Noen som kjenner seg igjen?

Bilder er minner. Og ved å henge dem på veggen så kan du glede deg over disse minnene så mye oftere. Og det er ikke så vanskelig faktisk. Ikke er det så dyrt lenger heller. Det sagt (skrevet), så er det ingen problem å bruke veldig mye penger på en skikkelig kvalitetsramme. Gjør gjerne det på de aller beste minnene. Men det er slett ikke nødvendig.

Selv var jeg innom Europris her forrige dagen på en sånn måhandletiljulrunde.  Og når jeg først var der så slang jeg innom hyllene for fotorammer også. Og der fant jeg noen helt ok kvadratiske rammer  på 30×30 cm til 79,90 for stk. Inkludert passepartout . Noe jeg syntes var en helt forsvarlig pris, så 4 stykker ble med meg ut igjen av butikken.

Passepartouten var tilpasset slik at et bilde på ca 20×20 cm passet perfekt inn. Så da var det bare å finne bilder som kunne passe. Eller, bilder som jeg syntes kunne passe. Hadde lyst til å prøve med litt minimalistiske bilder i disse rammene.

Med Adobe Lightroom er det ganske enkelt å både finne igjen bilder, bearbeide dem slik man vil ha dem, og det er også en egen printmodul, noe som gjør selve printingen ganske så enkel (en læringskurve er det jo selvfølgelig)

Her på kontoret printer jeg de meste av bildene selv , og det er kjøpt inn en ganske ok printer til dette. Men skulle du stå opprådd for en skikkelig fotoskriver så koster det ikke all verden å sende dem til et sted som Japan Photo eller et annet sted som utfører denne typer tjenester. Kan hende til og med billigere enn det du klarer å skrive ut for selv. Men det er klart, du går glipp av alt det morsomme i selve printeprosessen selvfølgelig. Og det er en egen følelse som oppstår når du står der med det ferdige bildet i hendene og du har utført hele prosessen selv,  og det ferdige produktet ble akkurat slik du ville ha det.

På disse kvadratiske bildene valgte jeg å bruke matt papir, og ble ganske fornøyd med det. Og så var det bare å finne en ledig plass til dem på veggen og få hengt dem opp.

Så min oppfordring til deg må bli. Ta en titt i bildearkivet ditt. Plukk ut noen av bildene dine som du liker selv og få dem på veggen. Og innrammede egne mesterverk, er kanskje en god julegaveide også?

Ferdig på veggen (foto: Per Sibe)

Ferdig på veggen (foto: Per Sibe)

No comments yet.

Leave a Reply