Hvordan få de perfekte bildene av hunden din?

Våre firbeinte venner er familie og det er ikke uvanlig at man ønsker bilder av disse fine skapningene på veggen. Likevel, så er det dessverre ikke like enkelt å få tatt bilde av disse hundene. Derfor har vi laget noen tips til deg som ønsker å ta flotte bilder av hunden din som sitter rolig, uten et hundebur eller et bånd!

Området du skal fotografere i

Det er ikke alltid at nærmiljøet ditt gir de beste motivene, sett hunden i bilen og kjør til et område som gir deg gode bakgrunner på bildene. Husk å kjøpe et godt hundebur (sele anbefales ikke) slik ta hunden er godt sikret på turen. Det er mange online som selger gode og billige hundebur, f.eks. https://billige-hundebur.com. Og når hunde er ute av buret etter bilturen så ro den ned før du fotograferer, noen hunder kan kave seg litt opp på biturer.

Rydd området du skal ta bilder i!

Ingen er så enkle å distrahere som hunder. De finner noe de kan leke med og du vil ikke få tatt noen bilder i det hele tatt. Derfor anbefaler vi at man tar en rydderunde før man skal begynne å ta bilder.

Gå tur med hunden først

Hunder er som små barn, de må gjerne få utløp for litt energi. Hvis man ønsker å ta bilder av en rolig hund så bør man slite den ut litt først. Gå en tur med hunden før man tar bildene og deretter la den for hvilke litt før du begynner å ta bilder

Vær avslappet

Ofte så har man fikset mye for å få skikkelig bilder, det er derfor veldig normalt at man begynner å stresse. Problemet er at dyret ofte kjenner på dette stresset og da blir de stressa selv. Derfor er det viktig å være rolig!

Husk betaling til hunden!

Du kan ikke forvente at hunden jobber gratis. Ta med deg noe hundesnacks når du skal ta bildene (men tenk over hva slags snacks). Det er ingen som lar seg enklere kjøpe enn en sulten hund. Samtidig så bør man unngå store matfat så ikke hunden blir skitten før man begynner å ta bilder.

Veldig mange prøver å ta bilder av hunden sin selv for å spare penger og fordi de tenker det er unødvendig å få profesjonell jobb.  Hvis du har økonomien til det så anbefaler vi at man vurderer en profesjonell fotograf. Det finnes fotografer der ute som er eksperter på nettopp å ta bilder av hunder og det er utrolig hva slags bilder de kan ta. Noen fotografer omtaler det som en kunst fordi det er så vanskelig å få dyrene til å gjøre som man ønsker.

Dersom du skal finne en proff fotograf så bør du velge en som har erfaringer med dyr og som gjerne har en portefølje med flere eksempler du kan se på før du bestiller. Da vet du at fotografen kan sine saker!

No comments yet.

Leave a Reply