Lag en ramme rundt motivet ditt

Med ferge over langfjorden (Foto Per Sibe)

Med ferge over langfjorden (Foto Per Sibe)

Og med det mener jeg ikke i denne sammenheng at du skal ramme inn bildet før du henger det på veggen. Selvfølgelig mener jeg at du skal gjøre det også, men det har jeg skrevet om før. Det jeg mener nå er at ofte  blir et bilde bedre hvis du lager en slags ramme når du tar bildet.

Og det kan i grunn være med hva som helst. Noen busker for eksempel . Noen busker som rammer naturlig inn selve hovedmotivet.

Eller dersom du skal fotografere en badestrand en fin sommerdag. Hva med å ta bildet gjennom en sånn flytering som henger på de fleste steder folk bader. Du vet sånne hvite og rød med forsikringselskapreklame på. Eller gjennom en portal eller vindusramme. Eller du noe annet som skaper en slags ramme rundt hovedmotivet ditt. Bare fantasien som setter grenser her. Her som så ofte ellers.

Og hvorfor kan det være fint?

Vel fint eller ikke, det er det sikkert mange meninger om. Jeg synes det blir fint for det første for at det skaper et litt annerledes bilde. Og ikke minst synes jeg det skaper litt mer dybde også

Et lite eksempel. Bildet øverst på siden tok jeg for noen uker siden på vei over Langfjorden i Møre og Romsdal. Og det er klart at når man er på de kanter av vårt vakre land, så må det jo tas bilder. Bilder av sjø og fjell. Men så er det jo sånn da at bildearkivet mitt er fullt av bilder med sjø og fjell da. Så hvorfor ikke prøve en annen variant tenkte jeg for meg selv. Men hvordan?

Jo, kanskje prøve nettopp å ramme det inn. Og på en ferge over langfjorden er det faktisk en del muligheter. Man må bare se seg litt rundt. Nå er ikke jeg akkurat noen sjømann så jeg er litt usikker på hva det heter men uansett fant jeg et sånn hull som man trekker trosse eller tau gjennom. En perfekt ramme til mitt bruk.

Så var det bare å sette seg til og la motivene seile gjennom ramma til jeg fant ett jeg syntes passet. Og sannelig rakk jeg å kjøpe svele også før ferga var fremme

Litt etterbehandling i etterkant. Og så ble resultatet som du ser. Om du liker det eller ikke får bli opp til deg selv. Jeg ble i hvert fall ganske fornøyd selv.

 

No comments yet.

Leave a Reply