Bruer er fine fotomotiv

Bruer er fine fotomotiv (Foto Per Sibe)

Bruer er fine fotomotiv (Foto Per Sibe)

Jeg liker godt å ta bilder av bruer. En ting er at jeg synes mange av de er veldig vakre. Ofte tilfører de moder natur noe pent og jeg liker hvordan ingeniørene liksom intigrerer dem inn i naturen. Ikke alltid like vellykket selvfølgelig, men ofte synes jeg de har gjort en bra jobb med å få disse mektige byggverkene til å passe inn.

Og så synes jeg det er noe symbolsk også. Hvordan de binder ting sammen. Uansett vær, fra storm til stille så står de der støtt. Binder landskap og mennesker sammen over ofte opprørt hav. Sangen til Simon & Garfunkel, Bridge over troubled water, kommer seg lett inn i hodet mitt når jeg står foran en slik bro. Ofte tar jeg meg selv i å nynne litt på den også. Eller rettere sagt, de rundt meg tar meg i det. Og som regel får jeg rask beskjed om at det finnes med riktig melodi også, og de forventer at jeg stenger av med øyeblikkelig virkning. Sagt på en annen måte, sangstemmen min er ikke noe jeg har med på min CV heller.

Fotomessig er det fint å fotografere bruer også. Spesielt hvis man kan gjøre det i den vinkelen denne brua er fotografert. Når linjene strekker seg innover på denne måten skaper de en følelse av dybde i bildet. Den samme effekten kan man også få til med for eksempel trikkeskinner eller en skigard.  På engelsk kalles dette innen fotografi for leading lines og er en mye brukt metode for å lede betrakterens øyne innover i bildet.

Oppdaget at jeg har tatt mange bilder av bruer, og det er helt sikkert at det nok kommer til å bli flere fremover. Brua som illustrerer disse skribleriene befant seg rett utenfor Molde, og så vidt jeg forstår så gjør den det ennå .

No comments yet.

Leave a Reply