Nytt liv til gamle familiebilder

Nytt liv til gammelt bilde

Nytt liv til gammelt bilde

For de gamle slektsbildene er vel verd  å ta vare på? Eller? I hvert fall er de det for meg og for mange andre også har jeg erfart. Skrev jo for en stund siden noen ord om skanning av gamle bilder, og gjennom våren har det blitt mye av dette. Til glede for slekt og venner.

Men så dukket plutselig tanken opp om hva mer som kunne gjøres med disse bildene. Hva med å restaurere dem og ikke minst legge på litt farger. Printe dem, ramme dem inn, og finne en fin plass på veggen til dem

Fargelegging av bilder er ikke noe nytt. Det gjorde de også for mange mange år siden med bilder. Den gangen med maling og pensler. Nå for tiden på PC og med digitale teknikker.

Så hvorfor ikke tenkte jeg videre. Og som tenkt så gjort. Fant frem noen gamle og slitte inn-skannede bilder fra harddiskens skattekammer. Og i ikke så alt for sommerlige dager (og de har det vært mange av de siste månedene), så satte jeg meg til og tok fatt på oppgaven.

Både Lightroom og Photoshop har vært flittig i bruk. For ikke å snakke om historiske kilder. Fluoriserende farger for eksempel var ikke så mye i bruk før første verdenskrig nemlig. Men hvilke farger var det den gangen? Men med  generell interesse for historiefaget, blandet med litt kunstnerisk frihet, så er det faktisk en spennende og lærerik prosess.

Et stykke inn i prosessen

Et stykke inn i prosessen

Og hvordan resultatet ble? Vel det må du nesten avgjøre selv. Jeg blir faktisk stadig mer fornøyd med hvert bilde jeg får ferdig, og spesielt etter at  de er printet ut på fotopapir.

Før og etter

Før og etter

 

One Response to “Nytt liv til gamle familiebilder”

  1. Tonny 2. July 2015 at 10:02 // Reply

    Utrolig imponerende, hverken mer eller mindre!!! Virkeligheten fra fortiden kommer mye nærmere når man får farge på bildene.

    #

Leave a Reply