Årets julekort 2021

Årets julekort 2013 ( Foto Per Sibe)

Årets julekort 2021 ( Foto Per Sibe)

Like sikkert som at jula kommer så er liker folk å få julekort. Og det er jeg dårlig på å sende. Alltid vært dårlig på det. Men de siste årene har det jo blitt mer og mer vanlig med digitale julekort, og det har gjort  det hele så mye lettere . For meg i hvert fall. Og skal det først være julekort så setter jeg dem gjerne sammen selv. Når det i tillegg er forespørsel fra venner og andre om å lage julekort for dem, så er det er også muligheten for å huske å lage mine egne også mye mer til stede.

Og i år skjedde nettopp det. Jeg husket å få lagd til meg selv.

Bildet jeg valgte ut til årets, tok jeg på vei fra vestlandet over Hemsedalsfjellet til Oslo en vindfull januardag i 2012. En kamerat og jeg hadde vært på en litt spesiell jobb ytterst i havgapet der vest, og var nå på vei hjem igjen. Kameraten holdt bilen på veien mens jeg satt å lekte med kameraet for å få tatt litt bilder til arkivet. Gjør ofte det. tar bilder litt uten mål og mening av motiver jeg liker. Ikke for å bruke dem til noe akkurat der og da, men man vet aldri når man kan få bruk for et bilde til å illustrere noe senere. På den måten har jeg faktisk fått bygd meg opp et arkiv på ganske mange tusen bilder.

Plutselig sto denne gamle bygningen der ved veien. Kan sikker brukes til noe en eller annen gang tenkte jeg og  tok et bilde gjennom bilvinduet. Og nå , nesten to år senere ble det altså julekort av det. Måtte jo behandles og justeres en del, og litt snø måtte legges på her og der. Men alt i alt ble det et julekort jeg ble ganske fornøyd med

Årets julekort ( Foto Per Sibe)

Årets julekort ( Foto Per Sibe)

No comments yet.

Leave a Reply