Endelig er våren her

Vårdag ved Solli Brug (Foto Per Sibe)

Vårdag ved Solli Brug (Foto Per Sibe)

Og det faktumet liker jeg. Synes nemlig at det det er mye mer behagelig å fotografere når snøen er et annet sted enn der jeg er. Synes vel egentlig at det meste er mye mer behagelig å gjøre uten snø, men siden dette er en side om fotografering så trekker jeg frem det spesielt.

Forrige torsdag skulle jeg på et møte i Sarpsborg på kvelden. Etter en lang uke med en bunke skriveoppdrag, slo tanken meg utpå onsdagen en gang. Hvorfor ikke la artiklene hvile litt, reise nedover i østfold  på formiddagen og bruke noen timer med kameraet? Værdamen på TV hadde lovet opphold denne dagen også, så alt lå til rette for en fin dag med kameraet.

Klart dette måtte bli sånn. Torsdag morgen trillet jeg sørover. Hadde hørt rykter om ei elv rett utenfor Sarpsborg hvor det skulle være egnet for å prøve seg på noen fine bilder. Aagårdselva skulle det hete der,  Satte kursen ditt. Selv om den tidligere omtalte værdamen hold ord, så var det ganske kjølig og gråttda jeg ankom bestemmelsestedet.

Men så utrolig fint det var der. Bare et litt langt steinkast fra E6  og så var jeg i en helt annen verden. Et gammelt sagbruk (Solli Brug), hvor det nå er både galleri og sikkert mye annet, bød på parkeringsplass for dagen. Benyttet meg av det og ruslet ned til elva. Forøvrig en elv som etter sigende skal ha mye flott laks, men det er en annen historie. Denne historien handler mer om at jeg hadde en fantastisk dag der nede ved elva.

Mange bilder ble det, og enda flere skal det bli neste gang jeg er på de kanter. Og det blir nok ikke så lenge til.

 

No comments yet.

Leave a Reply