Fotografere urbane landskap

Kveld i Berlin (Foto: Per Sibe)

Kveld i Berlin (Foto: Per Sibe)

Selv om det nok helt klart naturen er den typen landskapfotografering  som jeg smiler bredestav når jeg knipser bilder, så har jeg også stor glede av  å forsøke meg på urbane landskap av og til også.

Nyter i store drag de gangene jeg kan rusle rundt i et bylandskap og fange motiver og stemninger. Og ikke ikke minst måtte forholde seg til andre utfordringer enn ved naturbilder. Ikke større utfordringer nødvendigvis, men annerledes. Som eksempel på dette kan jeg jo nevne lysforhold som en annerledes utfordring. Massevis av lysreklame, gatelys, ly fra trafikk og fra vinduer. Bare for å nevne en av forskjellene.

Eller hensyn til trafikk. Både i form av bilister, syklister og fotgjengere .  Er liksom ikke bare å smelle opp et fotostativ og knipse løs. Jeg synes det er mye mer behagelig å bare være fotograf, enn å være en påkjørt eller nedsyklet fotograf. Ikke blir bilder spesielt mye skarpere heller når folk bumper borti deg i ett sett.

Personlig liker jeg også å bruke et litt mindre kamera når jeg tar bilder i byer. Finner meg gjerne et motiv jeg liker før jeg tar frem kameraet, og prøver å få tatt bildet så fort og diskret  som mulig når jeg først har funnet et motiv jeg liker.

Dette bildet tok jeg en kveld i Berlin. Etter å ha tatt mange bilder av serverdigheter gjennom en lang dag og blandt mange turister, var det veldig befriende å rusle litt gatelangs etter en liten hvil på hotellet. Nyte en rolig middag og så bare rusle litt, mens man tar litt bilder når man synes det passer sånn. Ikke noe mas eller ting man må ta bilder av.

Kjenner jeg liker det.

 

No comments yet.

Leave a Reply