Bilder er minner

Minner fra Filippinene (Foto: Per Sibe)

Minner fra Filippinene (Foto: Per Sibe)

Og minner skal man ta veldig godt vare på. Mener nå i hvert fall jeg. Er det noe jeg elsker så er det å ta frem bildene fra turer og fine øyeblikk og gjenoppleve det hele inne i hodet mitt enda en gang.

For ganske nøyaktig et år siden hadde jeg kanskje mitt livs tur. Den gikk til Filippinene og varte va. en måned. Hvilken tur det ble og hvilke opplevelser jeg fikk være med på. Turen er over for lenge siden og det samme er opplevelsene. Men minnene har jeg, og de tar aldri slutt. Men det er klart detaljene blir stadig svakere etter hvert som tiden går.

Men heldigvis tok jeg mange bilder på turen, noen tusen faktisk, og det er jeg glad for. Når hukommelsen svikter litt, så er det bare å ta frem bildene igjen og så er jeg på reise igjen. Jeg gjorde det i går kveld. Alle bildene mine er lagret og sortert på dato. Gikk ett år tilbake og gjenopplevde det jeg gjorde den dagen nøyaktig for et år siden. Ble en fin stund.

Hvordan du lagrer og sorterer fotografiene dine vet jeg ikke. Men jeg håper du gjør det. Alt for mange lar kameraet ligge igjen hjemme når de drar på ferie. Man har jo tross alt smarttelefon som tar flotte bilder. Og det gjør de jo. Men husker man å lagre dem trygt før telefonen er full, mistet eller byttet inn? Tror ikke alle gjør det. Det er ikke så farlig tenker man kanskje. Og kanskje det ikke er det.

Ennå, men hva om noen år?

Ha en god Påske og ta godt vare på bildene dine. De er morgendagens minner.

No comments yet.

Leave a Reply