Kunstneren i Krakow

Kunstneren i Krakow (Foto: Per Sibe)

Kunstneren i Krakow (Foto: Per Sibe)

Sliten etter mange timers vandring rundt i den nydelige byen Krakow og ikke minst saltgruvene rett på utsiden av byen, var det endelig tid for litt mat. Sank ned i en stol på en fortauskafé og bestilte meg litt  mat og drikke.

Liker veldig godt å sitte på sånne kafeer. Sitte der og la bare livet og stemningene gli forbi. Kameraet er også alltid med. Ser jeg noe jeg synes bør foreviges så gjør jeg gjerne det. og denne dagen var ikke noe unntak. Med et yrende folkeliv og direkte utsikt til Mariakirken ble det mange bilder.

Plutselig snudde jeg meg litt og fikk jeg øye på han. Kunstneren. Kunstneren som sto der borte  lent seg mot en søyle. Øynene hans skuet utover plassen mens hånden som hold blyanten jobbet ivrig mot skisseblokken .  Han fanget øyeblikkene på sin måte. Jeg på min.  To helt forskjellige arbeidsmetoder, men det samme materialet å jobbe med. Fikk skiftet til et 70-200 objektiv og tatt noen bilder av han. Måtte jo det.

Neste gang jeg snudde meg, var han vekk. Synd egentlig. Hadde vært morsomt med en prat og kanskje sammenligne tolkningene våre. Men kanskje han tenker som meg. Tenker at dette er et bra sted å komme tilbake til.

 

No comments yet.

Leave a Reply