Tidsfordriv i regnvær

I går lå alt til rette for en fin tur med metalldetektor og Norges Metallsøkerforening.  Gledet meg fælt til den turen. Alt annet av “skulle ha gjort ting# var ryddet av veien. Det vil si tankene på alt som skulle vært gjort ting var ryddet av veien. Og alt var klart til turen.

Men det var før beskjeden kom over mail om at turen var utsatt grunnet regnvær ispedd sludd og snø. Og sånn var det med den saken. Været er det lite å gjøre noe med.

Blir sikkert ikke så ille tenkte jeg og tenkte at en liten tur med fotoapparatet i stede kunne veie opp en del. Og det var planen helt til jeg våknet lørdags morgen. For været var ille. Meget ille. I hvert fall så ille at jeg verken ville utsette meg selv eller kameraet for dets vrede.

Så da fikk det heller bli innedag. Koselig det også. Tok noen runder på Internett på jakt etter noe fotorelatert av interesse og havnet til slutt på en side fra New York Public Library Digital Collection som har lagt ut mange gamle bilder til fri benyttelse (public domain).

Og fra jeg fant den siden gikk timene fort . Med høljende regnvær ute og kaffe, Wacom tablet og Photoshop inne lå alt til rette for å praktisere litt mer på å legge farge på gamle svart/hvitt-bilder.

Prøvde ett par bilder. Ble dog ikke helt ferdig (familien oppdaget at det var andre ting jeg kunne bruke en fridag på), men det gjør ikke så mye. Nesten helt sikker på at det kommer flere regnværsdager fremover.

Uansett, moro er det, og anbefaler dere å prøve selv på kjedelige uværsdager.

Og hvordan det foreløpige resultatet ble vet jeg ikke, men ble ganske fornøyd selv.

Før

Før

Etter

Etter

Før

Før

Etter

Etter

 

 

No comments yet.

Leave a Reply