Slik tar du fantastiske portretter

Kunsten å ta gode portretter er en evne enhver fotograf må ha. Selv om jobben din ikke er å ta bilder av modeller, vil venner og familie at du skal ta bilde av dem så snart du får et profesjonelt kamera. Gjennom å kunne ta gode bilder av mennesker kan du hjelpe dem å føle seg vakre og øke selvtilliten deres. Du kan med andre ord gjøre de beste øyeblikkene tidløse og holde dem kjært for alltid. Kunsten å ta gode portretter er en blanding av å få modellen til å «vise seg», justere på innstillinger samt det å være selvsikker på egen visjon. Les videre for å lære mer.

Bygg tillit og komfort 

For å kunne ta gode portretter må modellene være åpne og ærlige. Om de på noen måte føler seg ukomfortable, vil bildet som regel ikke bli som ønsket. Det er opp til deg å finne noe å snakke om for å skape god stemning slik at de blir komfortable rundt deg. Du kan for eksempel snakke om ditt favorittlag i Fantasy Premier League, hvor du er fra, familien din, eller noe annet.  

Du må få dem til å prate og le. Hjelp dem å føle seg trygge rundt deg, slik at du kan ta portretter som ser både bra og naturlige ut. Det er bedre for hele opplevelsen, uansett om du tar slike bilder for jobb eller moro. 

Finn riktig bakgrunn 

Riktig bakgrunn utgjør stor forskjell. Men ikke bare tenk på bakgrunnen heller. Se etter steder med gode vibber og lys. Gode portretter har som regel en åpning mellom f/2.8 til f/5.6. Bakgrunnen vil dermed ikke bety mye da den ikke er i fokus, men stemningen den gir vil spille en viktig rolle. 

Tilpass innstillinger 

Det er mye som kan bli endret, men den beste måten å ta et bilde på er å bruke riktig innstilling med en gang. Det er mange verktøy du kan bruke for å få riktig med lys. Fra studiolys, til flash, og til og med en lysmåler som vil gi deg den riktige innstillingen du trenger for modellens ansikt. Om du er ny, kan du leke rundt med manuelle innstillinger, og du bør helt klart lese kameraet sin bruksanvisning slik at du kan bruke det til sitt fulle. 

Hold modellen i bevegelse 

Mange holder seg stille når de blir tatt bilde av, men du vil at modellen skal være i bevegelse. Få dem til å endre positur, ansiktsuttrykk, og til og med plass flere ganger slik at du får en variasjon av positurer og bilder å velge mellom. Oppriktige bilder er enkle å ta når modellen beveger seg. 

Bruk innstillingsmaler i redigeringsprosessen 

Selv om forhåndsinnstillinger kan gjøre det enklere å redigere store bildesamlinger, vil du gjerne stille disse selv istedenfor å bruke noen andres. I mellomtiden kan du bruke innstillingsmaler samt det fulle registeret av redigeringsverktøy for å få frem riktig lys og tone. For små problemer kan du bruke «healing tool» eller til og med programmer som Photoshop for å få frem det perfekte bildet. Bare husk å begrense redigeringen av bildet for å skape et naturlig utseende.

No comments yet.

Leave a Reply