Mens man venter på en ferge

Mens man venter på en ferge (Foto: Per Sibe)

Mens man venter på en ferge (Foto: Per Sibe)

For det er vel liten tvil om at det er noe som man bare må venne seg til på biltur i Norge. Men uansett hvor mye man venner seg til, så blir det ikke noe morsommere av den grunn. Spesielt ikke i fellesferien når man befinner seg på en fergekai en varm solskinnsdag, mens tankene går til fine sandstrender med tilhørende vann å dyppe legemet i.

Og når fergeavgang nummer to heller ikke har plass til deg og ditt reisefølge og du trøster deg med at det nok er sin tur på den neste om en times tid. Ja, da kan feriedagene bli lange.

Jeg er nok på mange måter heldigere enn de fleste i fergekø. Jeg er nemlig innehaver av en gammel bobil, med den ekstra komfort det medfører. Mulighet til å slenge meg på sofaen og lese litt mens jeg venter eller lage meg litt mat eller koke meg en kopp kaffe. Ikke så lite dumt økonomisk heller det, sjelden jeg ser noe særlig med gode pristilbud i fergekaienes kiosk sånn midt i fellesferien.

Men uansett hva transportmiddelet ditt er bygd opp som, så kan ventetiden bli lang. Så hvorfor ikke ta frem fotoapparatet og utnytte tiden til noe gøy i påvente av ny fergeavgang. Det er jo alltid noe å ta bilder av der folk er samlet. Og norske fergekøer er ikke noe unntak. Alt fra kokende biler til kaffeselskap på plenen kan bli fine motiver. Er man heldig og oppmerksom så kan man jo slumpe til med et blinkskudd som en lokalavis kjøper, eller man vinner en sommerbildekonkurranse med.

Eller kanskje det er noe fin natur å forevige. Hvis man trives best med den type fotografering.  Dette bildet tok jeg på en varm ettermiddag i Nord-Norge i fjor, mens jeg ventet på en ferge som hadde en ledig plass fra Jektvik på min ferd sydover. Noen timers venting ble til mange bilder, men dette er det nok det jeg ble mest fornøyd med. Så langt i hvert fall.

No comments yet.

Leave a Reply