Litt om å ta produktbilder til nettbutikk

1. Sørg for å ha massevis av bilder

Selv om det er et omstendelig og noen ganger dyrt å få tatt produktbilder så er det penger som er godt anvendt. Nettbutikkunder skal ha sjansen for å se produktet både tett på og på avstand. På den måten kan vedkommende danne seg et helt riktig bildet av hvordan produktet ser ut. Men standardprodukter har ikke bruk for samme antall bilder som f.eks. skjerf, smykker og andre særegne varer.

2. Mulighet for ordentlig zoom

Det kan fylle godt opp på serveren din med mange bilder liggende på nettsiden, men det er utrolig viktig for kunden å kunne komme tett inn på produktene dine og se detaljer. På den måten får kunden et riktigere totalbilde av produktet og vet derfor presis hva han eller hun bestiller. Og hvis kunden vet nøyaktig hva han kjøper så er sjansen mindre for at du får varen i retur.

3. Gjøre det selv eller kjøpe produktbilder?

Man kan godt gjøre det selv hvis man bare har litt sansen for å ta bilder samt har lyst til å bruke tid på det. Det er et tidkrevende og omfattende arbeid å ta ordentlige produktbilder, det skal man være klar over før man gir seg i kast. Likeledes blir bildene høyst sannsynlig heller ikke på nært så gode (særlig ikke i starten) som bilder fra en proff fotograf, men det er ofte prisen som skal betales for å holde marginen på  produktene oppe på et levelig nivå. Det kan nemlig være ekstremt dyrt å få en proff fotograf til å ta alle bildene.

4. Lys er viktig

Det eneste stedet man virkelig får valuta for pengene når det kommer til utstyr til fotografering er med lysutstyr. Rådet mitt er derfor at det eneste man i hvert fall ikke skal spare på er på blits og lamper, det er mindre viktig om kameraet din koster 3000, 5000 eller 20.000. Samt et skikkelig stødig stativ er godt å ha.

5. Frilegg produktbildene dine

Det er ett absolutt must å få frilagt bildene sine og det kan man godt outsource til en billig penge.

Comments are closed.