Barnefoto

 Enkle tips for å ta naturlig utseende portretter av barn

barnefotoFotografering av barn er noe som mange fotografer sier at man bør unngå for enhver pris.
Selv om det er ok å si at barnefotografering kan være en utfordring trenger det ikke å være en anstrengende opplevelse. Hvis du har fått barn eller har venner med barn, barnebarn, nieser eller nevøer, så vet du at portrettfotografering av barna en naturlig del av tilværelsen. Minner skal sikres og de følelsene et barn viser på bilder i tanker eller uttrykksfullhet kan ende i ertelystne glis og hyggelige stunder som veier opp i godt monn for risikoen for tårer og raserianfall.

Hvis du noen gang har strevet med å fotografere barn så finnes det en løsning på problemet. Du skal rett og slett bare kvitte deg med følelsen av stress, og da vil du merke at barnefotografering/babyfotograferingen og skaper et naturlig miljø som vil belønne deg med flotte og vinnende barnebilder.

Skyt løs og vær klar med kameraet hele tiden
Glem alt om formelle innstillinger og det å skulle fokusere, trykk på knappen så ofte som mulig. For å åf naturlige bilder av barn skal vi som fotografer skape en avslappet og rolig atmosfære hvor barna kan bare leke og være seg selv. Og mens de leker fanger vi de oppriktige situasjonene på film.

Dette er en fantastisk måte å fange naturlige uttrykk på og barna blir ikke frustrerte av voksne som peker kameraet mot ansiktene deres og ber dem si “smiiiiil”.

Du er nødt til å passe på at du har plassert deg riktig når barnefotograferingen skjer ved lek, og at kamera og utstyr er klart til fotografering. Barn venter ikke på at du skal justere kameraet ditt.

Comments are closed.