Forsikring av fotoutstyr

Det kan være en god ide å forsikre fotoutstyret sitt, spesielt hvis det er av en viss verdi, og mange innboforsikringer er også tilrettelagt slik at de dekker mindre kompaktkameraer eller hva som er av en slik karakter, at det kan regnes som å inngå i en normal husholdning. De største systemkameraene er gjerne unntatt disse, og da kan det være praktisk med en egen forsikring på dette.

forsikring-kamera-fotoVær også oppmerksom på at ved utenlandsreiser kan man i verste fall bli bedt om å dokumentere at man hadde utstyret med seg ut av landet på et tidligere tidspunkt for å kunne få det med seg inn igjen, og da kan kopier av kvitteringer være hendig å ha med seg. Husk at serienummer og typebetegnelse bør være påført.

Ved flyreiser er det heller ikke all slags fotoutstyr du kan forvente å få med deg som håndbagasje heller, et eksempel på dette er tunge stativer, som ofte blir nektet ombord i flyets kabine. Litt pussig egentlig, da flere kilo tunge kameraer og objektiver normalt ikke utgjør noen fare.

Det er ikke noen selskaper som har spesiell fotoforsikring, de kaller det verdisakforsikring eller lignende. Sett av et par timer og ring til de forskjellige forsikringsselskapene og forhør deg om hvor du får den beste forsikringen (og ikke nødvendigvis den billigste), det kan være verdt sin vekt i gull den dagen du må bruke den.

Comments are closed.