Tips for å ta gode bilder av nattelivet

Om natten kan det være mye fint å fotografere. Verden blir på en måte til en annen, og mye kan se veldig annerledes ut enn det gjør om dagen. Men de fleste har vel prøvd å ta bilder om natten uten at bildet har vist noe av det fine man kan selv kan se.

Det er dessverre ikke enkelt å ta flotte bilder om natten uten riktig utstyr eller å vite hvilke funksjoner man skal bruke. Vi gir deg derfor her seks gode tips for hvordan du kan ta gode bilder av nattelivet.

  1. Skru på nattmodus

Dette er en funksjon du finner på de fleste digitalkameraer, og bør derfor være det første du prøver for å få bedre nattbilder. Med denne funksjonen blir blitsen skrudd på og som regel vil det være lenger eksponeringstid, slik at kameraet tilpasser seg mørket.

  1. Kamerastativ

Fordi man må bruke lang eksponeringstid når man fotograferer i mørket, bør man ha noe stødig å sette kameraet på, slik at bildet ikke blir skurrete og utydelig. Hvis du kun er i utprøvingsfasen, kan det også fungere om du bruker selvutløser eller en fjernutløser, slik at du unngår bevegelse i kameraet når du trykker ned knappen.

  1. Bruk lyskilder

Hvis bildene ikke blir bra ved bruk av blits og nattmodusen ikke fungerer optimalt, kan det være en idé å forsøke å bruke lommelykter eller andre lyskilder til å lyse opp motivene i bildet. Prøv deg frem og lek med lys og funksjoner på kameraet.

  1. Bruk manuell fokus

Det kan være vanskelig å finne fokus med autofokus på kameraet når det er mørkt ute. Uten lys (med mindre du bruker en lyskilde) eller blits (som jo ikke kommer på før bildet faktisk blir tatt), vil ikke kameraet ha noe å fokusere på. Prøv derfor å heller sette fokuset manuelt.

  1. Finn passende ISO-nivå

Med ISO-nivået justerer du hvor lang eksponeringstiden skal være og samtidig hvor mye lys som slippes inn. De fleste digitalkameraer har flere nivåer å velge mellom. Lave nivåer fungerer godt på dagtid og med mye lys, mens høye nivåer fungerer godt når det er mørkt. Men et for høyt nivå kan gi kornete bilder, prøv deg derfor frem og finn nivået som gir deg fine bilder.

  1. Finn ut hva du ønsker å fotografere

Hva slags utstyr du trenger vil i stor grad avhenge av akkurat hva du skal fotografere. I byen er det mange gatelys, noe som kan kreve helt annet utstyr enn om du er ute i skogen og ønsker å få noen fine bilder av dyrelivet som ofte er mer aktivt i mørket.

Mens du venter på at stjernene skal titte frem eller nordlyset danse over himmelen for å ta det perfekte nattbildet, kan du få tiden til å gå med nye nettcasinoer eller lydbok på mobilen. Prøv deg frem med ulike funksjoner og utstyr for å finne ut hva som fungerer best med ditt kamera.

No comments yet.

Leave a Reply